Populära inlägg

torsdag 10 november 2011

11-11-11

Imorgon är det dagen som borde få undergångsprofeter och skribenter på Aftonbladet att gotta sig. Som alla känner till är det nämligen 11 november 2011, alltså 11-11-11. Man kan då fråga sig vad jag menar med detta?

Genom tiderna har numerologi varit viktigt för diverse sekter och trosuppfattningar. Det gamla otursnumret 13 känner folk till väl men  inte alla vet att det härstammar från antalet som deltog på den sista måltiden med Jesus och lärjungarna. Eftersom Jesus, enligt Bibeln, så småningom blev förråd och korsfäst tolkas 13 som ett otursnummer.

Om man då vänder sig tillbaka till talet 11 så hittar numerologer ofta ett samband med slutet för Maya-indianernas tideräkning 21/12-2012. Adderar man dessa siffror får man vips siffran 11, 2+1+1+2+2+0+1+2=11. Givetvis har många av dessa kulter satt det i samband med jordens undergång, en av de mest intressant saker man kan diskutera. Diskussionen har bedrivits av personer som hävdat att det tittat på klockan vid just 11:11 eller då 23:11 och av någon anledning funnit det oerhört intressant.
En sak som dock kan väcka mitt intresse är att vintersolståndet 2012 inträffar just 21/12, 11:11 universaltid.
Det mest spektakulära är dock att just Aftonbladet inte hoppat på och uppmärksammat detta efter sina artiklar om undergångsprofeten Harold Camping.

En mindre utvikning för övrigt är deras artikel om Anonymous som hotade hacka Facebook den 5 november.

Artikel här

Nämnas bör att 5 november är Guy Fawkes day, dagen då mannen Guy Fawkes försökte spränga parlamentet i den s.k. krutkonspirationen 1605. Ett spratt eller ett misslyckat hackningsförsök?







Oavsett läge kan man säga att morgondagen kommer ge en del svar på huruvida det bara är helgen som börjar eller något helt annat. Håll utkik efter naturkatastrofer eller ärliga politiker som tyder på att något är fel.

Ha en trevlig helg, om den nu inträffar....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar