Populära inlägg

lördag 17 mars 2012

Grön öl och a drunken night in Dublin

Den 17 mars firas en av årets största och viktigaste högtider, förutsatt att man är av irländsk härkomst eller helt enkelt uppskattar öl och roliga stunder.
Dagen uppmärksammar Irlands skyddshelgon, St Patrick, och firas faktiskt av både katoliker och protestanter av den Lutheranska grenen vilket kanske innebär någon form av förbrödring på den gröna ön.
Dagens kändis
 St Patrick blev kidnappad av irländska marodörer men lyckades fly, efter ett budskap från Gud, för att sedan återvända till Irland som biskop för att hjälpa till kristna ön. Även om expeditionen inte var den mest lyckosamma har ändå Saint Patrick uthärdat, ända sedan 400-talet, en helgonstatus.

Om ni känner för att uppmärksamma festhögtiden ikväll bör ni leta fram lite irländsk musik, handla er gröna karamellfärg till era drycker samt klä er i ett grönt plagg av något slag. Det sistnämnda kan vara viktigt om man inte önskar bli nypt, vilket är helt okej att göra på personer utan accessoarer med färgen grön.
4-5 droppar karamellfärg löser era problem förutsatt att ni har ljus öl!
Vill ni även borsta upp er gaeliska så är orden slainthé och Lá Fhéile Pádraig fina att ha med i sin arsenal inför kvällen. Lämplig maträtt att förtära är det man själv önskar men givetvis är Sheperds pie ett bra val och till den en mustig Guinness.


“To be Irish is to know that in the end the world will break your heart.”
-Daniel Patrick Moynihan


Ha en trevlig kväll eller som vi idag säger, Beannachtaé na Féile Pádraig oraibh!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar